Den schweiziska telekomjätten Swisscom investerar genom sitt venturebolag Swisscom Ventures 100 miljoner kronor i svenska Billogram. 

ANNONS

Det svenska bolaget Billogram, som har en faktureringsplattform för företag, har de senaste två åren vuxit kraftigt och tagit in rejält med kapital, bland annat från investeringsjätten Partech som satsade 45 miljoner dollar i fjol.

Nu fortsätter Billogram på samma spår – i en ny kapitalrunda på 150 miljoner kronor satsar telekomjätten Swisscoms venturebolag Swisscom Ventures 100 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

”Att ett av Europas största telekombolag ser potentialen i vår affär och nyttan med vår plattform ser vi förstås som ett väldigt viktigt bevis i vår internationalisering. Den senaste tiden har vårt kärnerbjudande – att skapa långsiktiga, lojala och lönsamma relationer med slutkunderna – blivit viktigare än någonsin. Att stora europeiska aktörer nu dessutom ser att det ger direkta kostnadsbesparingar, ökade intäkter och högre vinst per slutkund är fantastiskt”, säger Jonas Suijkerbuijk, vd på Billogram.

Swisscom har 19 000 anställda och omsätter 123 miljarder kronor årligen, vilket gör dem till Schweiz största och ett av Europas största telekomföretag. Med investeringen vill Billogram accelerera sin expansion i Europa, bland annat på den schweiziska marknaden.

”Billogram är på många sätt en unik aktör i Europa. Baserat på vår expertis inom, och erfarenhet från, telekombranschen är vi imponerade av hur de med sin plattform lyckats skapa en modern, digital kundupplevelse och därmed en framtidssäkrad fakturalösning. Här finns en enormt potential och vi är är därför mycket glada över att stödja den fortsatta internationella expansionen med vår expertis och vårt nätverk”, säger Pär Lange, Investment Partner på Swisscom i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Schweiz nytt mål för kinesiska företag [Dagens PS]