Byggbolaget har sålt ett bostadsområde med 106 lägenheter till Lansa Fastigheter. ”Solkvarteret” ligger i Hyllie i Malmö och ska vara färdigställt i slutet av 2022. Någon summa för affären är inte offentliggjord.

ANNONS

Serneke pressenterar affären i ett pressmeddelande.

”Det känns riktigt bra att vi nu kan genomföra en affär med Lansa fastigheter och komma igång med ett angeläget projekt med hållbara bostäder som skapar värde för Malmö stad och dess invånare. Vi är glada att vi sålt till en partner vi känner väl och som är stabil, långsiktig och ansvarstagande”, säger Jonas Håkansson, affärschef på Serneke.

”Vi är glada att göra denna affär med Serneke. Att förvärva moderna, centralt belägna och hållbara fastigheter som den här i Hyllie, ligger helt i linje med vår vision att vara marknadens grönaste bostadsbolag och kunna erbjuda trygga hem för stolta hyresgäster”, säger John Ödman, utvecklingsansvarig på Lansa Fastigheter.

Solceller på taket

Bostäderna i Solkvarteret är ett egenutvecklat Serneke-projekt där ambitionen är att ligga i framkant vad gäller smarta lösningar för ett äkta hållbart boende. I ett samarbete med Eon har smarta energilösningar som bland annat omfattar stora batterier som lagrar el från takets solpaneler och möjlighet att ta till vara energin från hissens inbromsningar tagits fram.

Solkvarteret fick tidigare i år utmärkelsen Sydsveriges smartaste fastighet för sina satsningar på egen elproduktion och innovativa digitala lösningar.

ANNONS
ANNONS

Planerad byggstart är under våren 2021 och lägenheterna beräknas stå klara under fjärde kvartalet 2022. Ordervärdet för entreprenaden kommer att inkluderas i tredje kvartalet 2020.