Dagens PS

Så ska Europas säkerhetshot minimeras

AddSecure erbjuder kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation (Internet of Things). Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: TT)
AddSecure erbjuder kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation (Internet of Things). Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: TT)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 30 aug. 2018Publicerad: 30 aug. 2018
Säkerhetsexperter på området mobiliserar med nytt fokus och ny taktik.

En av de ledande aktörerna inom säkrad kommunikation, AddSecure, tar sikte på att stärka sin position i Europa inom den så kallade smarta nät-teknologin.

Bolaget, som grundades redan på 1970-talet, förser i dag enligt egen uppgift över 50.000 kunder och partners runt om i Europa med säkra kommunikationslösningar inom övervakade larm och kritisk IoT-kommunikation (Internet of Things); det handlar om leveranser av närmare 400.000 uppkopplingar och en miljon enheter där lösningarna ytterst går ut på att rädda liv, skydda egendom och säkra viktiga samhällsfunktioner.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Samlar krafterna

Som ett led i strategin att öka närvaron internationellt samlar nu företaget dotterbolagen under samma paraply. Smart Grid Networks, som erbjuder smartare och säkrare lösningar inom el, vatten och avlopp och som sedan november 2016 varit en del av AddSecure, går nu in under samma varumärke. Det är en del i planen med satsningen på att växa i Europa.

“I samband med namnbytet går vi in i en ny och spännande fas där vår väletablerade ställning på den nordiska marknaden utgör en solid grund när vi nu tar sikte på att etablera oss starkare i Europa”, säger Erling Gustafsson, affärschef på AddSecure Smart Grids och betonar att smarta nät-teknologin kan skapa många positiva effekter för europeiska energileverantörer, inte minst när det gäller att förbättra lönsamheten både för leverantörer och kunder med enklare underhåll och kvalitet på elnäten.

Win-win för miljön

Enligt företaget minskar belastningen på miljön på köpet till följd av en lägre energikonsumtion.

“När AddSecure nu fortsätter att stärka sin position inom IoT och säkrad kritisk kommunikation med ambition att växa vidare i Europa, behöver vi samla vår expertis inom våra olika segment under ett och samma starka varumärke”, säger Stefan Albertsson, vd på AddSecure vars affärsområden främst återfinns inom fastighetssäkerhet, fastighetsautomation, energi och smarta städer och så kallad fleet management.

AddSecure har omkring 300 anställda och huvudkontoret ligger i Sverige. Bolaget ägs av Abry Partners, en amerikansk private equity-fond som grundades 1989 och som har sitt huvudkontor i Boston, USA. Andra företag under AddSecure är Chiron, Contal Security och Vehco.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS