Teknikkonsulten Rejlers tecknar ett fossilfritt avtal med finska Metsä Fibre, som bygger en bioproduktanläggning i Kemi, i norra Finland. 

ANNONS

Ett fossilfritt avtal är tecknat mellan Rejlers och finska Metsä Fibre. Avtalet gäller elektrifiering och instrumentering av stora delar av anläggningen. Hållbarhet är ett stort fokus för bioproduktsanläggningen som inte kommer att använda några som helst fossila bränslen.

”Vi har gedigen erfarenhet av projektarbete inom träförädlingsindustrin samt att genomföra elektrifierings-, instrumenterings- och automationsprojekt. Vårt långsiktiga samarbete med Valmet och Metsä Fibre, samt våra kompetenta medarbetare, bidrog till att Rejlers fick uppdraget. Vi uppskattar förtroendet från vår kund och från våra partners och ser fram emot att samarbeta i projektet”, säger Harri Häyhä, Business Line Director på Rejlers Finland.

Anläggningen kommer att vara energi- och materialeffektiv och kommer att generera 2,5 gånger mer energi än den förbrukar.

”Vi har ett gott samarbete med Rejlers sedan tidigare och är övertygade om deras expertis och leveransförmåga även i detta viktiga projekt. Vi uppskattar också särskilt Rejlers engagemang och motivation vad gäller förverkligandet av våra gemensamma mål”, säger Jari-Pekka Johansson, projektansvarig för bioproduktanläggningen inom Metsä Fibre.

Stor sysselsättning

Bioproduktsanläggningen är ett av de största investeringsprojekten i den finska skogsindustrins historia och väntas få stor betydelse för hela Finlands sysselsättning.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler Hållbarhetsnyheter på [Teknikdygnet]