Rejlers har tecknat ett nytt tvåårsavtal med nätbolaget Lyse Elnett i Norge gällande tjänster inom elsäkerhet. Rejlers har gedigen kompetens inom området och är en av de största leverantörerna av tillsynstjänster för nätbolag över hela landet.

ANNONS

Nätbolagen har en skyldighet att årligen kontrollera elinstallationer i hem och företag för att förhindra bränder orsakade av elfel. Rejlers har nu förnyat avtalet med Lyse Elnett och kommer att fortsätta genomföra kontroller i hela södra Rogaland i Norge.

”På uppdrag av Lyse Elnett har vi kontrollerat elanläggningarna i 7 000 fastigheter de senaste två åren. Det fortsätter vi med i minst två år till och är glada för det förnyade förtroendet. Det är ett viktigt arbete för oss, där vi hjälper till att förebygga bränder och potentiellt rädda liv”, säger Jan Cato Hovde, chef för Rejlers Elsikkerhet i Norge.

Rejlers vann uppdraget med Lyse Elnett under 2019 och tecknade då ett tvåårskontrakt, med möjlighet till förlängning. Det har varit ett bra samarbete hela vägen, enligt Lyse.

”Vi är mycket nöjda med samarbetet med Rejlers under de senaste två åren. Deras konsulter gör noggranna kontroller och professionella bedömningar, och får också mycket höga poäng i kundundersökningarna. Vi har haft en nära dialog hela vägen och har utvecklats och lärt oss mycket av varandra”, säger Joar Bø, chef för DLE (Det lokale elektrisitetstilsynet) i Lyse Elnett.

Nästan hälften av alla husbränder kan hänföras till elfel och orsakas av antingen felaktiga elinstallationer eller felaktig användning av elektrisk utrustning. Rejlers kontrollerar om elinstallationerna är säkra, att dokumentation på anläggningen är korrekt samt utbildar i syfte att höja elsäkerheten.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Rejlers Finland förvärvar Jets Consulting Oy [Dagens PS]