Rejlers erbjuder dygnet-runt-bevakning av vindkraftparker och genom förvärvet av finska Loiste-koncernens verksamhet för övervakning, kan man nu hjälpa kunder i hela Norden. 

ANNONS

I energiomställningen görs stora investeringar inom vindkraft och Rejlers satsar på den växande vindkraftsektorn. Genom förvärvet av finska Loiste-koncernens verksamhet för övervakning kan Rejlers nu hjälpa kunder över hela Norden.

”Genom vår övervakningscentral i Kajana i Finland kan vi hjälpa kunder i alla de nordiska länderna. Energiomställningen och övergången till förnybar energi medför stora investeringar inom vindkraft i Norden. Att tillhandahålla säkra anslutningar är oerhört viktigt och vi stödjer våra kunder i detta arbete”, säger Timo Holmberg, vp Energy & Infrastructure hos Rejlers Finland, i ett pressmeddelande.

Övervakar 14 vindkraftparker

Tidigare i år outsourcade Kajave, som är en del av Loiste-koncernen, sin övervakningscentral i Kajana till Rejlers. Från övervakningscentralen leds och planeras anslutningarna till elnätet så att ett tillförlitligt nät säkerställs under hela dygnet.

Verksamheten för vindövervakning som Rejlers nu har förvärvat består av övervakning av 14 vindkraftparker och nu kan Rejlers erbjuda övervakningstjänster från övervakningscentralen i Kajana till fler vindkraftparker.

”Rejlers, med sin erfarenhet och kompetens, är rätt aktör för att utveckla övervakningsverksamheten för vindkraft framåt. Det finns synergier mellan övervakningen av dels vindparker, dels elnätet och dessa kommer alla parter till nytta”, säger Timo Jutila, verkställande direktör för Kajave och chef för Loistes elnätsverksamhet, i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: BV: Köp Alfa Laval, Thule och Rejers! [Dagens PS]