Alfa Laval-aktien är billig, insiders tankar den och Börsveckan trycker på köpknappen – och så är fallet även med både Rejlers och Thule.

ANNONS

Teknikjätten Alfa Laval kom in med en resultatrapport efter första kvartalet som i stort sett infriade förväntan och siffrorna visar att börsjättens divisioner har en bra utveckling, enligt Börsveckan som hissar aktien av flera skäl.

I år har aktien gått ner nästan 30 procent och det gör värderingen attraktiv, anser tidningen.

Värderingen lockar i Alfa Laval

”I värderingssynpunkt, med sikte på 2023, innebär en omsättning på 52,9 Mdrkr och en ebita-marginal om 17,5 procent en ev/ebita runt 12x”, heter det bland annat i analysen.

BV anser att värderingen ”sticker ut” i Alfa Laval, som gjort prisjusteringar i Q1 och väntas fortsatta med det.

Det faktum att insiders nu köper aktien gör det ”svårt att stå vid sidlinjen”, därför är rådet till placerare att slå till på aktien.

Kursnedgången och direktavkastning svår att motstå i Thule

Även fritidsproduktbolaget Thule får en köprekommendation i nya utgåvan av Börsveckan.

Det baseras på att kursen ”kommit ner rejält i år” i det som BV beskriver som ett ”kvalitetsbolag”.

ANNONS
ANNONS

I artikeln heter det vidare:
”Med en omsättning på 12,2 Mdrkr och rörelsemarginal på runt 22 procent blir ev/ebit 14 gånger för 2023. Inget uppenbart fyndläge kan tyckas, men chanserna är trots allt goda för att kunna växa in i dagens värdering samtidigt som utdelningarna lockar med en direktavkastning på över 4 procent.”

Köp Thule blir alltså tipset!

Vila på hanen med Storytel

I ljudboksbolaget Storytel ser BV däremot inget köpläge just nu.

Företaget dras med ”stigande rörelsekostnader och förluster”, konstaterar proffsen och även om kursen i aktien gått svagt så här långt krävs det mer för att övertyga om att aktien är köpvärd.

Rådet blir i stället att avvakta med Storytel.

”Spekulativt köpläge” i Bio-Works

I börsrookien Bio-Works kan det dock det vara upplagt för ett ”spekulativt köpläge”, enligt BV.

I en miljö där konkurrensen uppges vara hård växer bolaget, framgår det, så det sprakar.

ANNONS
ANNONS

Även om förlusterna än så länge är stora ser framtiden ljus ut, enligt analysen.

”Starka ägare ger också trygghet då mycket talar för att de kommer förbli ägare i bolaget och ta sina andelar”, skriver tidningen i sin analys kring Bio-Works.

Rejlers går starkt – köp aktien

Köp även aktien i Rejlers, det är en teknikkonsult ”på frammarsch” och aktien lockar till köp till ev/ebita 11, slår BV fast i nya numret.

Rejlers attraherar även i förhållande till större rivaler med en tillväxt som är högre, en lägre värdering och utrymme för högre marginal.

”Det är inte omöjligt att Rejlers blir föremål för uppköp heller. Men även på egna meriter ser Rejlers lovande ut och vi sätter köp”, deklarerar BV.

Köprådet kvar i Söder Sportfiske – just nu

Söder Sportfiske, som sedan tidigare har en köprekommendation av tidningen, har inte haft någon lysande utveckling i år.

Omsättningen stod stilla på organiskt plan under första kvartalet och rörelseresultat vände ner från svagt plus till ett litet minus.

Nu behåller tidningen köprådet på Söder Sportfiske trots det, det finns en hel del att arbeta med på lönsamhetssidan, är bedömningen.

ANNONS
ANNONS

”Allt som allt så förändrar vi inte köprådet just nu.”

Landar vinsten i Swedish Match

I snusjätten Swedish Match, som Philip Morris lagt bud på till en premie på 40 procent, tar BV hem vinsten.

Sannolikheten för att ett konkurrerande bud dyker upp anses som låg då styrelsen i Swedish Match backar upp Philip Morris-budet på bolaget.

Dock med reservation för att bud kan kantas av vissa risker och osäkerhetsfaktorer.

”Man kan förstå budspelat och hoppas på högre bud eller krama ut de sista kronorna men vi ser låga möjligheter såväl som risker och tar hem vinsten till kursen 102,50 kronor”, skriver BV om Swedish Match-aktien.

Läs mer: BV radar upp köpråd: ”ABB stabil sparaktie” [Dagens PS]