Både AIK:s och Hammarbys före detta hemmaarenor är sedan länge borta. När arenorna övergavs var intresset för marken är stort.

ANNONS

AIK:s Råsunda revs 2012 och Hammarbys Söderstadion revs 2015, Dagens Industri har tittat på om vad som hänt med marken där arenorna stod.

Peab och Fabege köpte Råsunda 2009, planen var att utveckla ett bostadsområde. Kontorslokalerna i den så kallade Dallasskrapan har sedan dess förvandlats till bostadsrättslägenheter och ett nytt kontorshus har byggts. Peab har utvecklat kvarteret Klacken med bostadsbyggrätter för cirka 330 lägenheter som nu ska vara slutsålda.

En del av området är dock fortfarande obebyggt och fungerar som tillfällig parkeringsplats.

När Söderstadion revs var tanken att en stadsdel med upp till 1 000 bostäder, kommersiella lokaler, handel restauranger och förskola skulle byggas på området. I dag påminner marken där Söderstadion stod om en dålig fotbollsplan och inte om en plats som fastighetsutvecklare vill ha, det skriver Di.

”Det är ett ganska stort antal gordiska knutar som måste lösas. Det är en komplex situation, men det kan vara så att vi sätter i gång i höst”, säger markägaren Stockholm Globe Arenas vd, Mats Viker, till Fastighetsnytt.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Nästa steg i att bygga ihop Solna med Stockholm [Dagens PS]