På torsdagen presenterade sydkoreanska Samsung ett urstarkt första kvartal trots de senaste månadernas dåliga press till följd av fiaskotelefonen Galaxy Note 7 som drogs tillbaka efter att en uppsjö mobiler fattat eld. Faktum är att tillverkarens stora huvudvärk blev en snackis i och med veckans kvartalsrapport. I alla fall dess uppföljare.

ANNONS

I samma andetag som Samsung visade upp imponerande siffror på sista raden släppte man nämligen bomben att man planerar att släppa en ny flaggskeppstelefon redan under andra halvåret 2017. Och snabbt började det spekuleras om Samsungs sorgebarn skulle få ett yngre syskon.

Tillverkaren har nämligen haft som tradition att släppa en ny S-telefon under första halvåret för att sedan lansera den större Note-telefonen ungefär sex månader senare, påpekar Kiranjeet Kaur på analysföretaget IDC. Men om Samsung verkligen kommer att våga använda ett så sargat varumärke råder det delade meningar om.

”Jag är inte säker på om Samsung antyder att det blir en ny Note-telefon eller om de introducerar en helt ny serie för att undvika frågor eller tvivel som kan uppstå efter debaclet kring Note7”, säger han enligt IDG.se.

Vad tillverkaren har i görningen återstår att se – talespersoner på företaget lägger fortfarande locket på. Som DagensPS.se skrev tidigare i helgmagasinet PS Weekend nådde Samsung S8 svenska butiker så sent som förra veckan.

MISSA INTE: Nu släpps supermobilen – här får du bästa dealen [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Så ska Samsung bli världsetta igen [DagensPS.se] >