Det skriver IDG News som listar fyra aktuella typer av säkerhetshot mot mobilanvändare.

ANNONS

Enligt säkerhetsföretaget McAfee, som sajten hänvisar till, ägde drygt 1,5 miljoner nya typer av säkerhetsincidenter rum under årets första kvartal; över 16 miljoner incidenter ska enligt artikeln ha skett under perioden.

Här är de fyra nya säkerhetshoten, enligt IDG News:

1. Avancerade spionprogram – gäller både Android- och IOS-enheter. I sammanhanget nämns Pegasus, som först infekterade både Iphone och Ipad och senare – med en ny Pegasus-version – drabbade även Android-användare.

2. Skadliga mjukvaror som Viking Horde och Hummingbad.

3. IoT-baserade säkerhetshot. ”McAfees Irfan Asrar som är chef för forskning om skadlig kod för mobiler anger antalet mjukvarufamiljer inom IoT till drygt tio just nu och de flesta är variationer av samma kod. Men på ljusskygga sajter blir det allt vanligare att verktyg för att utveckla den här typen av skadlig kod säljs. Eftersom många IoT-lösningar kan konfigureras med smartmobiler så finns det skadlig kod av den här typen för dem”, skriver IDG News.

ANNONS
ANNONS

4. Döda appar från Google och Apple; dessa betecknas som osäkra och det är också skälet till att de tagits bort. Viktigt här är att du uppdaterar appar som fortfarande vidareutvecklas, framgår det av artikeln.