Det är inte bara Netflix som får se upp när Amazon nu släpper sin nya tjänst, Prime Video, i Sverige. Även Viaplay har anledning att höja på ögonbrynen.

ANNONS

Sverige är ett av 200 länder där Amazon lanserar videotjänsten och den som tecknar abonnemang får en gratisvecka på köpet, skriver prylsajten M3, som uppger att priset för medlemskapet initialt inte ens är hälften av vad det kostar hos Netflix.

Amazon-medlemskapet kostar till en början motsvarande drygt 30 kronor i månaden medan Netflix tar 79 kronor. Men priset hos Amazon justeras sedan upp och landar då på omkring 60 kronor per månad.

”Amazon inkluderar en hel del grymma, egenproducerade tv-serier från start, som Transparent, Bosch, Hand of God och inte minst hajpade Top Gear-rebooten The Grand Tour”, skriver M3, som testat Prime Video men inte är särskilt imponerade.

ANNONS
ANNONS

Amazons videotjänst beskrivs som ”både svåröverskådlig och förhållandevis klumpig att navigera”, dessutom uppger sajten att det är svårt att hålla koll på vilka serier du följer. Tipset för att få överblick är att bygga upp en watch list.