Det kostar att ligga i topp. Det framgick med största tydlighet när Twitters nya vd Elon Musk framträdde på affärskonferensen B20 i Indonesien under måndagen och konstaterade att han har på tok för mycket att göra. 

ANNONS

Det var på B20-toppmötet, inför inför G20-ledarmötet i Nusa Dua, på Bali i Indonesien, som Elon Musk gjorde ett virtuellt framträdande. Han passade då på att nämna hur mycket han just nu har att göra, skriver Bloomberg.

”Jag har alldeles för mycket att göra, det är ett som är säkert. Jag jobbar det absolut mesta jag kan arbeta – morgon till kväll, sju dagar i veckan”, sade Musk.

Ett uttalande som kan ställas mot de krav han under förra veckan ställde på sina anställda på nyförvärvet Twitter.

Kräver 40 arbetstimmar eller mer

Som Dagens PS under fredagen kunde rapportera kräver Musk att alla lägger in mer än 40 timmar på kontoret. De får inte längre arbeta på distans och kan inte heller förvänta sig en ledig dag i månaden. Ett stående inslag i Twitters företagskultur, som nu tycks skaka i sina grundvalar.

Att omkring hälften av den sociala plattformens anställda avskedats av Musk piggar förstås inte heller upp stämningen. Under fredagen stod det även klart att flera nyckelpersoner i bolaget valt att lämna in sin avskedsansökan. Faktorer som möjligen bidrog till att den hårt pressade vd:n flaggade för en potentiell konkurs.

Fullt upp för Musk

Som tillägg till Twitter har Musk dessutom motorjätten Tesla och SpaceX att tänka på. Han står även bakom tunnelföretaget The Boring Co. och teknikföretaget Neuralink Corp.

Att dygnets timmar inte riktigt räcker till är följaktligen inte särskilt svårt att förstå. Desto svårare att begripa var möjligen motivet med hans framträdande på B20, som enligt Bloomberg mest kom att handla om honom själv, snarare än hans bolag.

ANNONS
ANNONS

Anmärkningsvärt var också att han under videosamtalet delvis befann sig i dunkel, vilket ska ha berott på att strömmen var avstängd där han befann sig.

Var i världen denna strömlösa plats låg rent geografiskt förtäljer dock inte historien.

Läs även: Krisen fortsätter på Twitter: Musk flaggar för konkurs [Dagens PS]