Planerna på Quality Hotels nya hotell med 14 våningar och 200 rum stoppas när Mark- och miljödomstolen upphäver detaljplanen för Varbergs nya stadsdel Västerport.

ANNONS

I juni förra året antogs detaljplanen för den nya stadsdelen Västerport i Varberg men den överklagades snabbt, kommunen har väntat på besked i nästan ett år. Nu har Mark- och miljödomstolens dom kommit, det rapporterar Fastighetsnytt.

Enligt domen skulle detaljplanen medföra en påtaglig skada på det riksintresse som Varbergs historiska bebyggelse utgör. Det stoppar Wästbyggs och Petter Stordalens Quality Hotels planer på ett nytt hotell med 200 rum, 14 våningar och havsutsikt.

Eftersom hela detaljplanen stoppas stoppas även planerna på 500 bostäder, en förskolala, en livsmedelsbutik, ett parkeringshus och ett äldreboende, varför hela 13 byggbolag påverkas av domen: DMJ Cream/Voten, Etikhus, Hökerum Bygg, Johannes Norlander Arkitektur/DP, Järngrinden/Mjöbäck, Magnus Månsson Fastighet, MVB AB, Riksbyggen, Serneke, Skanska, Tornet och Västkuststugan.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Stordalen bygger lyxdestination i Falsterbo [Dagens PS]