Dagens PS

Obama avbryter samarbetet med Spotify

Obama Spotify
Paret Obamas samarbete med Spotify verkar avslutas. (Foto: TT)
Annika Wihlborg
Annika Wihlborg
Uppdaterad: 21 apr. 2022Publicerad: 21 apr. 2022

Spotify och USA:s före detta presidentpar kommer inte att förlänga sitt samarbetskontrakt. Det uppger en källa med insyn i samarbetet till CNN.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Källan uppger att Spotify inte har lagt något bud på rätten att distribuera innehåll från Michelle och Barack Obamas produktionsbolag Higher Ground. Det innebär att Obama och Spotify sannolikt kommer att gå skilda vägar. Paret signerade ett avtal med Spotify 2019 när de gjorde sitt inträde i nöjesindustrin efter att ha lämnat Vita huset. 2018 signerade Michelle och Barack Obama även ett samarbetsavtal med Netflix.

Ingen kommentar från Spotify

Parets avtal med Spotify löper ut i slutet av 2022 när de sista avsnitten från Higher Ground sänds. Varken Spotify eller någon representant från Obamafamiljen hade på onsdagskvällen ännu inte kommenterat dessa uttalanden.

Förhandlar med Amazon

Bloomberg, som var först ut med att rapportera nyheten, uppger att Michelle och Barack Obama för närvarande förhandlar med Amazon Audible och iHeartMedia. Representanter från Audible och iHeartMedia har ännu inte kommenterat uttalandet.

Läs även: PS avslöjar: Spotify sprider rysk propaganda

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS