PE:s spetskompetens och bredd gör att man kan ta sig an de svåraste uppdragen. I en intervju med Dagens PS berättar Jonas Sindler, affärsområdeschef på PE om det nya konceptet Team.Building.

ANNONS

Det blir ett ökat fokus på kunden med PE:s nya erbjudande Team.Building: Målet är att tillsammans med kunderna maximera byggnadernas värde med bredd, höjd och hållbarhet.

”Alla byggnader är unika och därför är det viktigt att ha team med både bred och spetsig kompetens. Genom att samla våra experter inom allt som rör byggnader kan vi lättare skräddarsy team efter våra kunders behov och vara rådgivare i tidiga skeden och genom hela byggprocessen. Hos oss får kunderna det stora företagets resurser och det lilla företagets effektivitet och engagemang”, säger Jonas Sindler, affärsområdeschef på PE.

Intervjun i sin helhet


PE har vuxit genom åren både organiskt och genom förvärv. Jonas Sindler berättar att bakgrunden till det nya konceptet är att PE vill ge kunderna möjligheten att dra nytta både av det stora företagets resurser och det lilla företagets lokala förankring, effektivitet och engagemang.

”Vi säger att vi bygger brett, högt och hållbart. Vi är cirka tusen medarbetare, arkitekter och teknikkonsulter som har bred kompetens genom hela byggprocessen med ett fokus på hållbarhet. I det här konceptet har vi samlat allt kopplat till byggnader, det är arkitektur, konstruktion, installation, geoteknik, med mera. För att lyckas behöver vi sätta ihop rätt team, och det är det vi kallar för Team.Building”, säger Jonas Sindler.

Hur kommer kunderna rent konkret märka skillnad jämfört med hur ni jobbat tidigare?
”Det kommer vara tydligare för kunderna att vi har förmågan att ta det här helhetsgreppet kring projekt. Men också att vi vid de mindre uppdragen är en lyhörd partner som verkligen förstår kundernas behov och vi som konsulter bidrar med det där lokala teamet och breda expertisen utifrån det stora företagets resurser.”

ANNONS
ANNONS

Hur skiljer sig det här från den övriga branschen?
”Generellt så är branschen uppdelad efter kompetenser. Vi tror inte att det är den bästa lösningen. Vi behöver samarbeta, samverka och dela erfarenheter i större utsträckning för att nå högsta värde för kunden. Och också för att det blir väldigt mycket roligare att arbeta så. Hos oss jobbar kompetenser tätt tillsammans, oavsett om det är på samma projekt eller inte, just för att få det här breda perspektivet och kunna hjälpa våra kunder att lyckas”, säger Jonas Sindler.

Läs mer: PE:s nya vd: ”Ett komplett konsultbolag” – Dagens PS