Dagens PS

Nyfosa förvärvar finska fastigheter för miljarder

Nyfosa förvärvar 43 fastigheter i Finland, de flesta i Helsingforsregionen, Åbo och Jyväskylä. Med affären har Nyfosa sedan juli 2021 förvärvat fastigheter för 5,7 miljarder kronor i Finland
Nyfosa förvärvar 43 fastigheter i Finland, de flesta i Helsingforsregionen, Åbo och Jyväskylä. Med affären har Nyfosa sedan juli 2021 förvärvat fastigheter för 5,7 miljarder kronor i Finland. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 17 feb. 2022Publicerad: 17 feb. 2022

Fastighetsbolaget Nyfosa förvärvar 43 fastigheter i Finland för 2,1 miljarder kronor, sedan juli 2021 har bolaget nu förvärvat fastigheter i Finland för 5,7 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nyfosa förvärvar 43 fastigheter i olika kommuner i Finland, de flesta i Helsingforsregionen, Åbo och Jyväskylä, det rapporterar Fastighetsvärlden.

De nu förvärvade fastigheterna har en yta på 222 000 kvadratmeter som bland annat består av kontor, skola, sjukvård och handel. Sammanlagt har fastigheterna 293 hyresgäster och det årliga hyresvärdet uppgår till 311 miljoner kronor.

“Detta förvärv är ett mycket bra komplement när vi fortsätter att bygga starka kassaflöden i Finland. Portföljen har stabila hyresnivåer med fastigheter belägna i attraktiva regionsstäder och externhandelsområden”, säger Nyfosas vd Stina Lindh Hök till Fastighetsvärlden.

Med den nya fastighetsaffären har Nyfosa sedan juli 2021 förvärvat fastigheter i Finland för 5,7 miljarder kronor.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: 2021 nytt rekordår för fastighetsaffärer

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS