AMF Fastigheters styrelse har utsett Thomas Erséus som efterträdare till bolagets nuvarande vd Mats Hederos, som ska gå i pension.

ANNONS

Sedan i juni 2019 är Thomas Erséus vd för arbetsgivarorganisationen Almega och sedan våren 2020 har han arbetat i AMF Fastigheters styrelse. Han tillträder rollen som vd för AMF Fastigheter efter årsskiftet. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Mats Hederos har varit vd för AMF Fastigheter sedan fastighetsbolaget startades år 2010, han fyller 65 i mars nästa år och har bestämt sig för att gå i pension.

Bidragit till Stockholms utceckling

”Det här är ett beslut som har mognat med tiden. Jag har haft väldigt bra och inspirerande år på AMF Fastigheter, det känns naturligt att lämna över när jag framåt våren uppnår pensionsåldern. Jag är oerhört stolt över resan som AMF Fastigheter har gjort som bolag och att jag tillsammans med fantastiskt duktiga och engagerade medarbetare har kunnat bidra till utvecklingen av Stockholm, bland annat genom MOOD District, Urban Escape, Epicenter och Space”, säger Mats Hederos i pressmeddelandet.

Sedan AMF Fastigheter grundades har utvecklingen varit mycket positiv. Bolagets tillträdande vd Thomas Erséus har över 30 års erfarenhet från näringslivet, varav 28 år som vd.

”AMF Fastigheter är ett spännande och framtidsorienterat bolag som jag i egenskap av styrelsemedlem har arbetat med sedan 2020. Jag ser fram emot att fortsätta det arbetet kommande år i rollen som vd, liksom den återstart som väntar efter en utmanade tid i pandemins spår. Jag känner mig både glad och ödmjuk för förtroendet att leda ett av Sveriges största fastighetsbolag, säger Thomas Erséus i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Ikea storsatsar – mitt i centrala Stockholm [Dagens PS]