Dagens PS

Ikea storsatsar – mitt i centrala Stockholm

Ikea Stockholm
Ikea ska öppna ett nytt varuhus – mitt i centrala Stockholm. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 10 juli 2021Publicerad: 10 juli 2021

Ikea öppnar nästa sommar ett varuhus mitt i centrala Stockholm. Cityvaruhuset ska finnas på fyra våningar i köpcentret Gallerian med en yta på 8 000 kvadratmeter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ikea gör en storsatsning på Stockholm och tänker öppna flera nya verksamheter i huvudstaden, enligt ett pressmeddelande. Nästa sommar slår ett nytt cityvaruhus upp portarna mitt i centrala Stockholm. I köpcentret Gallerian, ett stenkast från Sergels Torg, ska varuhuset ligga med en yta på 8 000 kvadratmeter.

“Storstadsområdet växer. Därför vill vi komplettera våra två varuhus i Stockholm och vår e-handel med fler mötesplatser. Det ger våra kunder fler möjligheter att besöka oss där de bor, lever och arbetar. Oavsett var man är, vad man behöver och när man behöver det vill vi finnas där för att hjälpa till att skapa ett bättre liv hemma”, säger Lena  Herder, landschef på IKEA Sverige.

Finns i Paris och New York

Konceptet med cityvaruhus är inte helt nytt för Ikea – konceptet finns i storstäder som Paris, New York och Tokyo. Varuhuset ska satsa extra på hållbarhet, och ha en avdelning för second hand. Det ska också lanseras ett nytt restaurangkoncept,  Swedish Deli.

8 000 kvadratmeter är med Ikea-mått mätt relativt lite yta, Ikea-varuhuset Kungens kurva är till exempel på 55 000 kvadratmeter. Men för ligga mitt i centrala Stockholm är satsningen den största på väldigt länge.

“Rätta mig om om jag har fel, men jag tror att detta är den största butiksetableringen i Stockholm sedan Åhléns öppnade på 1960-talet. Hela Moodgallerian är till exempel på 10 000 kvadratmeter”, säger Mats Hederos, vd hos hyresvärden AMF fastigheter till Dagens Nyheter.

Direkt från tunnelbanan

Det nya cityvaruhuset går att nå direkt från tunnelbanan, och kommer sannolikt få många kunder som annars skulle åkt ut till Ikeas andra varuhus, medger bolaget.

“Jo, vi kommer att till en del kannibalisera på vår övriga verksamhet, men vi tror samtidigt att vi får helt nya kunder och kunder som handlar oftare. Cityvaruhuset ska absolut öka vår totalförsäljning”, säger Lena Herder till DN.

Läs mer: Ikea öppnar nya småbutiker i Sverige

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS