SAS startar en flyglinje mellan Luleå och London i vinter. Tanken är att linjen ska trafikeras mellan december 2021 och mars 2022 med avgångar måndagar och fredagar.
”Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda en linje med en attraktiv tidtabell som förbinder Luleå och övriga Norrland med London”, säger Theres Briger.

ANNONS

I december startar flygbolaget SAS en flyglinje mellan Luleå och London, Heathrow. Linjen kommer att trafikeras måndagar och fredagar fram till och med mars 2022. 17 december lyfter det första planet från Heathrow till Luleå Airport. Flyglinjen väntas locka både affärsresenärer och turister till och från Luleå.

”Förbättrad tillgänglighet är en avgörande faktor för att besöksnäringen i den här delen av Sverige ska kunna fortsätta att utvecklas. Att vi lyckats attrahera flygbolag att satsa på en direktlinje är ett styrkebesked. Det säger något om potentialen kopplat till den internationella gästens efterfrågan på vår arktiska kultur och natur”, säger Annika Fredriksson, tillförordnad vd vid Swedish Lapland Visitors Board.

Stärker besöksnäringen

Flyglinjen öppnar upp för besöksnäringen i norra Norrland och internationella säljare är kontrakterade för att kunna förmedla de paket som Swedish Lapland Visitors Board och SAS satt ihop.

”Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda en linje med en attraktiv tidtabell som förbinder Luleå och övriga Norrland med London. Intresset för norra Skandinavien växer ständigt eftersom resenärerna letar efter nya och mer naturnära upplevelser. Flera researrangörer och resebyråer har visat intresse för den nya linjen”, säger Theres Briger, försäljningschef på SAS.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]