Teknikkonsulten Multiconsult ökar sitt rörelseresultat från 92,5 till 117,5 miljoner norska kronor (NOK) första kvartalet 2020. Resultatet är företagets bästa sedan de blev börsnoterade för fem år sedan. 

ANNONS

Multiconsult är en av de tio största teknikkonsulterna på den svenska marknaden och blev nyligen uppmärksammade i Affärsvärlden.

Första kvartalet 2020 ökar de sin rörelsemarginal med 2 procent jämfört med samma period förra året; från 9,8 till 11,8 procent. Resultatet efter skatt ökar från 58,9 miljoner NOK till 84,1 miljoner.

I ett uttalande säger företagets vd Grethe Bergly:

”Vi är på rätt väg, men jag anser att det finns mer potential. Detta kommer vi att arbeta hårt för att uppnå. Det är viktigt att se att riktat arbete fungerar, och jag vill tacka all vår personal för deras dedikerade insats och engagemang för att uppnå dessa förbättringar.”

Företaget har som mål att höja rörelseresultatet med 150 miljoner miljoner kronor per år; i och med första kvartalets höjning har de 125 miljoner kronor av denna summa kvar. Målsättningen sattes dock innan coronavirusets utbrott.

ANNONS
ANNONS

Företagets aktie har sedan kvartalsrapporten släpptes ökat med 13,3 procent på Oslobörsen.

Läs mer: AV: Bra potential för norsk teknikkonsultjätte [Dagens PS]