Affärsvärlden ser stor investeringspotential i Norges näst största teknikkonsultbolag Multiconsult. Tidningen tror på en uppvärdering och att bolagets rörelsemarginal ökar med fyra procent de kommande två åren. 

I en ny analys (obs. betallänk) av bolaget konstaterar Affärsvärlden att det finns ”betydande uppvärderingspotential” för Multiconsult.

Tidningen framhäver bland annat ett initiativ från bolaget som ämnar höja rörelseresultatet med 150 miljoner norska kronor (NOK) per år. Som kontrast var det totala rörelseresultatet 2019 100 miljoner NOK.

Affärsvärlden lyfter fram en trygghet i form av att offentliga beställare står för hälften av Multiconsults intäkter. Tillväxten på börsen har varit i snitt 12 procent mellan 2015 och 2019 och tidningen beräknar att denna tillväxt kommer att ligga på en positiv nivå (fem procent) redan nästa år, efter vad som bör bli ett tufft 2020.

ANNONS
ANNONS

Affärsvärlden ger Multiconsult en beräknad rörelsemarginal på 2,5 procent för 2020 och tror att företaget kan öka denna till 6,5 procent, efter att ha genomlevt den värsta coronaperioden.

Gällande möjliga strukturaffärer tar tidningen upp ett möjligt samarbete med Reilers, vars verksamhet ligger geografiskt nära Multiconsults och har liknande projekt inom järnväg, bygg och energi.

Multicults delårsrapport för första kvartalet släpps 20 maj.