Elon Musk är knappast känd för att gå varsamt fram. Några dagar in på nya jobbet är både vilodagar och distansarbete på Twitter ett minne blott. 

ANNONS

Twitters nye ägare Elon Musk vilar inte på hanen. Förra veckan kunde Dagens PS rapportera att den excentriske miljardären har för avsikt att införa 12-timmars arbetsvecka.

Sedan dess har Twitters personalstyrka bantats ned till hälften och stora delar av ledningsgruppen sagts upp.

Noll distansarbete med Musk

Under gårdagen mejlade Musk för första gången sina nya medarbetare under förevändningen att förbereda dem på tuffa tider och åtgärder.

”Vägen framåt är svår och kommer att kräva intensivt arbete för att lyckas”, skrev Musk enligt Bloomberg. 

I sitt meddelande passade han även på att informera alla anställda om att de förväntas vara på kontoret minst 40 timmar per vecka och att distansarbete från och med nu är förbjudet.

Prenumerationer bärande för intäkterna

Tidigare har Twitters anställda kunnat åtnjuta friheten av att arbeta varsomhelst. En ynnest som enligt uppgift var bland det första Musk reagerade på inför köpet av Twitter. Han sade då att han är emot distansarbete, viket alltså visar sig nu.

Utöver distansarbetet har Musk även beslutat att skära ned på den månatliga vilodag som Twitters anställda sedan pandemin haft rätt till.

ANNONS
ANNONS

I sitt meddelande tillkännagav Musk även att priset för premiumfunktionen Twitter Blue har höjts till 8 dollar, motsvarande 87 kronor, och att målet framöver är att prenumerationer ska stå för hälften av bolagets intäkter, skriver Bloomberg.

Läs även: Därför ger tech-branschen anställda sparken just nu [Dagens PS]