Dagens PS

Blir det här Spotifys död?

I november lanseras den svenska musiktjänsten Spotify i Mellanöstern
I november lanseras den svenska musiktjänsten Spotify i Mellanöstern
Pernilla Widerberg
Pernilla Widerberg
Uppdaterad: 20 juni 2018Publicerad: 20 juni 2018

Googles nya musiktjänst Youtube Music har många likheter med Spotify men kan redan nu skaka om sin konkurrent med nya funktioner och bättre sökresultat, skriver Di Digital och M3.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Youtube Music innehåller, liksom modertjänsten Youtube, videor.

Men här är det musikvideor, liveframträdanden och intervjuer med artister som kompletterar musikutbudet i appen. Den finns i två varianter – en gratisversion med reklam och en premium version utan reklam.

Lyor Cohen, global chef för Youtube Music, berättar i Di Digital:

“I jämförelse är Spotify och Apple de klassiska återförsäljare där musikskaparna faktiskt inte vet vilka deras konsumenter är. Om man tittar på Snapchat och Instagram är de klassiska sociala medieplattformar. Det enda stället där skivbolag och artister kan göra allt på samma gång, tjäna pengar, få vetskap om konsumenten och interagera socialt med sin publik är på Youtube.”

Google, som äger Youtube Music, har överfört sin expertis inom sökområdet till musiktjänsten som fullkomligt krossar i att leverera resultat även när man inte kan ett artistnamn och låtnamn utan till exempel söker på låttexter, skriver både M3 och Di Digital. Gränssnittet liknar Spotifys i många delar, men en funktion som kan förenklas är hur man skapar en ny spellista. Och videofunktionen Hotlist är något osammanhängande och borde göras bättre, tycker M3 som också konstaterar att:

“Spotify har dock ett större bibliotek med officiell musik, vassare inställningsmöjligheter och mer lättsorterade spellistor” samt bättre ljudkvalitet.

KÄLLA: Nu lanseras Spotify-dödaren Youtube Music i Sverige  >

KÄLLA: En dag med Youtube Music – här är våra första intryck >

ANNONS

LÄS ÄVEN: Spotify lockar artister – rundar skivbolagen  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS