Vill du slippa p-böter? Nu kan AI hjälpa dig

Uppdaterad: 01 juni 2023Publicerad: 01 juni 2023
parkeringsskylten
Parkeringsbot – trist! Nu kan AI hjälpa dig att slippa den (Foto: Janerik Henriksson/TT, Pexels).

För krångligt att tyda parkeringsskylten? Två KTH-studenter har utvecklat en app som blir din räddare i nöden. 

ANNONS
ANNONS

Du parker din bil i en ruta, kliver ur och får syn parkeringsskylten. Du kliar dig i huvudet och känner dig inte helt säker på vad alla budskap på skylten betyder. Trots att du inte känner dig helt hundra, betalar du din parkering och går därifrån. Nästa gång du kommer till bilen har du fått en gul p-bot som fästs på din vindrutetorkare.

Snart är detta ett minne blott.

Två studenter vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm har nämligen utvecklat en app för att du ska slippa misstolka parkeringsskylten nästa gång.

Zakarias Hedenfalk och Maximilian Claessons app kan genom AI hjälpa dig förstå vad skylten betyder, rapporterar P4 Stockholm.

“Du tar fram vår app, och så tar du en bild av skylten, och så säger den allt du behöver veta: Om du får parkera, om du måste betala, om du måste ha en p-skiva”, förklarar Maximilian Claesson.

“Det finns massor av rutor på skyltarna, en massa text och symboler, och massor av siffror. Beroende på hur de här är kombinerade kan de betyda två helt olika saker – och det är egentligen det som är klurigt”, fortsätter han.

Läs även: Hela parkeringen fick böter – efter myndighetens miss 

ANNONS
ANNONS
Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

Isabel Hallqvist
Isabel Hallqvist

Reporter på Dagens PS med fokus på ekonomi.

ANNONS
ANNONS