Du kanske känner till Tinder? Den omåttligt populära dejtingappen har växt rekordsnabbt i både Sverige och världen. Men nu kan amerikanska Techcrunch avslöja att appen haft en gömd funktion körandes i bakgrunden som endast varit tillgänglig för liten utvald klick användare.

ANNONS

Tjänsten heter ”Tinder Select” och ska enligt sajten endast kunna nås genom en inbjudan från antingen Tinder självt eller en medlem i elitgruppen – som består av bland annat supermodeller, företagsledare eller andra ”högprofilerade” personer. De som ”nomineras” av en medlem kan dock inte bjuda in andra i sin tur.

”[Det] hindrar medlemstjänsten från att spridas okontrollerat. Det är oklart exakt hur Tinder väljer ut de som ska bjudas in men en röd tråd är att dessa generellt är attraktiva eller av hög profil”, skriver Techcrunch som beräknar att den okända funktionen ska ha funnits i minst sex månader, enligt källor.

”Detta tyder på att Tinder kanske inte har planer på att offentliggöra tjänsten över huvud taget, något som förmodligen skulle uppröra appens massiva användarbas och riskera att ’späda ut’ den utvalda klicken användare”, skriver sajten som utan framgång sökt Tinder för en kommentar.

MISSA INTE: 5 mest attraktiva jobben enligt kvinnor på Tinder [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVENNobelskandal: Ramaskri mot finanselitens gräddfil [DagensPS.se] >