Samsung är på väg att lansera en vikbar smartphone och en första uppvisning av den kan komma under bolagets utvecklarkonferens i november. Det uppgav DJ Koh, chef för mobildivisionen, i en intervju med CNBC.

ANNONS

DJ Koh sade att det är dags för en vikbar smartphone efter att en konsumentundersökning visat på ett stort intresse för en sådan teknikpryl.

Samtidigt finns det utmaningar kring mobilen, särskilt när det kommer till hur man kan få den att avvika från att kännas som en surfplatta när den är uppvikt.

”Du kan använda de flesta av funktionerna vid vikbar status. Men när du behöver surfa eller se något, då måste du vika upp den. Men även när den är det, vilken fördel ger den då jämfört med en surfplatta? Om den uppvikta upplevelsen är den samma som en surfplatta varför skulle konsumenter vilja köpa den då?”, sade DJ Koh.

Under intervjun medgav DJ Koh att medan utvecklingsprocessen har varit kämpig är Samsung nu nära med att bli färdiga med mobilen.

ANNONS
ANNONS

I går hade Dagens PS en artikel där vi berättade om att Apples nya och högaktuella Iphone-serie väntas resultera i nytt försäljningsrekord.