Greenpeace har efterlyst ett besked från Samsung vad företaget tänker göra med den stora mängden Galaxy Note 7-telefoner som den sydkoreanska mobiljätten tvingats återkalla efter raden av incidenter med rökutveckling och bränder till följd av att mobilens batteri blivit överhettat.

ANNONS

Om alla sydkoreanska techföretag väljer att dumpa Galaxy Note 7-mobilerna motsvarar det omkring 28 containrar med giftigt avfall, enligt beräkningar som gjorts, rapporterar CNN Money.

Samsung har som Dagens PS tidigare berättat stoppat tillverkningen av den eldfängda telefonen, samtidigt har bland annat flera flygbolag förbjudit passagerare att ta ombord mobilen på grund av brandrisken – det finns flera fall där passagerares mobiler antingen börjat ryka och/eller fattat eld.

Samsung har, enligt CNN, uppgett att över tre miljoner Galaxy Note 7-telefoner sålts runt om i världen. Enligt Greenpeace finns det rapporterar som indikerar att ytterligare 1,3 miljoner mobiler producerats men aldrig nått marknaden för försäljning.

Greenpeace menar att Samsungs brinnande telefon är ”ett tydligt exempel” på att den här typen av snabb konsumtion är förkastlig, särskilt med tanke på att Samsung hade bråttom att presentera sin premiummobil före Apples Ihone 7.

Samsung har inte kommenterat Greenpeaces farhågor.

MISSA INTE: ”Samsungs nya mobil orsakade flygdrama” [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: ”Fiaskot sinkar ny Samsung” [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLAN: ”The next victim of Samsung’s Note 7 fiasco could be the environment” [CNN Money] >