Dagens PS

Apple varnar för problem med nya IPhone

Nya Iphone 12 har precis lanserats och Apple går nu ut med en varning som rör laddaren Magsafe.
Nya Iphone 12 har precis lanserats och Apple går nu ut med en varning som rör laddaren Magsafe. Foto: Apple
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 05 nov. 2020Publicerad: 28 okt. 2020

Nya IPhone 12 har knappt kommit ut på marknaden innan Apple nu går ut med varningar. Det är en rad problem med den nya sladdlösa laddaren.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det rör den nya laddaren Magsafe, som tillhör Apples nya sladdlösa teknik. Laddaren ska genom en magnet fästas på baksidan av mobilen.

Kruxet är bara att om nya IPhone blir för varm – så kommer laddningen automatiskt slås av, och mobilen enbart laddas till 80 procent. Detta skriver Business Insider. 

Så att låta mobilen laddas på soliga platser är alltså ingen bra idé.

Läderskal på mobilen? Ingen bra idé det heller. Den nya magnetladdaren kan lämna märken på lädret uppger Apple i det nya support-dokumentet. Även silikonskal kan få liknande märken.

Det är en hel del nya saker att tänka på för IPhone- användare. Saker, som pass och betalkort ska inte komma nära laddaren, eftersom magneten kan radera information på till exempel kreditkorten. Detta gäller emellertid samtliga magnetiska laddare, som använder tekniken elektromagnetisk induktion, och alltså inte enbart Magsafe-laddaren.

Plocka bort kreditkorten

Apple har även lanserat skal med tillhörande läderplånböcker, där kreditkort lätt ska kunna förvaras. Användaren måste då, innan laddning, ta bort samtliga kort.

Viktigt att veta är också att om den trådlösa laddningen ska kunna ske med maximala 15 watt måste en strömadapter på 20 watt användas. Magsafe-laddaren fungerar även med en 12 watt stark adapter, men då kommer laddningen ske långsammare.

ANNONS

Läs mer: Iphone 12 och Homepod – allt du behöver veta

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS