Minecraft-miljardär får nytt toppjobb

Uppdaterad: 10 maj 2017Publicerad: 10 maj 2017
Carl Manneh
Carl Manneh

Som DagensPS.se tidigare skrivit blev de svenska grundarna bakom spelutvecklaren Mojang – med monsterhiten ”Minecraft” – sanslöst förmögna när de sålde spelsuccén till Microsoft 2014. Störst andel ägde Markus ”Notch” Persson som blev en av Sveriges rikaste över en natt men miljardärer blev också medgrundarna Carl Manneh och Jakob Porsér.

ANNONS
ANNONS

Men sedan superaffären som gjorde honom 1,4 miljarder kronor rikare har det varit relativt tyst kring Carl Manneh som var Mojangs vd. Men nu rapporterar sajten Breakit att svensken åtagit sig sitt första formella uppdrag sedan Minecraft-dagarna.

Nu blir han styrelseledamot i appen Welcome som ska hjälpa nyanlända att knyta kontakter i Sverige.

”Det känns roligt och aktuellt att engagera sig i denna fråga, på ett högst relevant sätt. Jag har tidigare byggt produkt och community och hoppas kunna bidra med det bland annat, för att se Welcome’s vision bli verklighet.”

Bakom appen står Emma Rosman, Tobias Rosman och Kim Wjik. De tre grundarna träffade Minecraft-profilen under en workshop på Norrsken Foundation som tillsammans med affärsänglarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert – grundare av den ryska Blocket-kopian Avito – finansierar den nya appen.

MISSA INTE: Minecraft-affären: ”Alla är i chock”  >

LÄS ÄVEN: “Notch” talade ut: ”Det handlar inte om pengar”  >

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS