”Fram till den dag när robotar dödar folk på gatorna kommer de inte veta hur de ska reagera eftersom det verkar så diffust. AI är ett sådant ovanligt fall där jag tror att vi behöver vara proaktiva i hur vi reglerar det.”

ANNONS

Så sa miljardären och serieentreprenören bakom bland annat Tesla och Space X, Elon Musk, när han talade om artificiell intelligens (AI) under helgens möte för National Governors Association, skriver sajten Breakit.

Elon Musk anser att AI utgör ett hot mot både civilisationens och människans existens och att politiker därför bör agera redan nu i stället för att, som i vanliga fall när det gäller nya innovationer, reglera först efter olyckor inträffat, menar han. Den banbrytande företagaren efterlyser därför en ny kontrollerande myndighet som ska granska branschen och utvecklingen av tekniken.

Förutom potentiellt livsfarliga maskiner tror Musk även att AI kommer att spela en stor roll i framtida krig. Samtliga jobb som i dag utförs av människor riskerar också att tas över av robotar, tror han.

”Det är den största risken som vår civilisation står inför”, sa Elon Musk, enligt Di Digital.

MISSA INTE: Skrällen: Tesla får INTE toppbetyg [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: 13 elbilar som ska krossa Teslas nya värsting [DagensPS.se] >