Det säger säger Koshi Hamedi, som tillsammans med Ulrik Lindahl nu får utdelning efter tio års hårt arbete, till Breakit.

ANNONS

2006 startade duon 3D-bolaget som Microsoft nu beslutat sig för att förvärva.

Det är andra uppköpet av ett svenskt startup-bolag på kort tid av en global techjätte. Förra veckan kom beskedet att Limes Audio köps upp av Google och att svenska startup lockar kapitalstarka uppköpare då och då är inget nytt, här är ett annat exempel på det. Flera svenska startups utmärker sig även bland de hetaste i Europa.

Men nu handlar det alltså Linköpingsbolaget Donya Labs – som ligger bakom 3D-programvaran Simplygon – som mjukvarubolaget Microsoft lägger vantarna på.

”Det känns fantastiskt. Vår teknik passar perfekt med deras vision om 3D för alla. Vi har verkligen hittat en bra köpare, precis som vi ville ha det”, säger Koshi Hamedi till Breakit, som uppger att Linköpingsföretaget omsatte 35 miljoner kronor 2015 och redovisade en förlust på 1,7 miljoner kronor.

Hur mycket Microsoft betalar för det svenska startup-bolaget är hemligt. Koshi Hamedi vill heller inte avslöja hur stor hans och medgrundarens Ulrik Lindahl ägarandel är för Breakit, som berättar att bolaget även ägs av ett antal medarbetare.

”Inga kommentarer”, säger Koshi Hamedi bara med tillägget att de är ”sjukt nöjda och glada över att få Microsoft som partner”.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Flickfotografen utmanar startups [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Svenska startup-stjärnor på internationell topplista [Dagens PS] >