Sociala medierna Facebooks och Instagrams ”förälder” Meta planerar att inleda uppsägningar av tusentals anställda, enligt WSJ.

ANNONS

Redan den här veckan väntas ”storskaliga” uppsägningar av Meta-personal ta fart, rapporterar The Wall Street Journal.

De planerade massuppsägningarna kan bli de mest omfattande hittills i tekniksektorn – det vill säga numerärt men inte procentuellt  där Twitter-nedskärningarna är större – som haft det blytungt i år med stora kursras på börsen i spåren av Feds räntehöjningar mot inflationen.

I slutet av september hade Meta över 87 000 anställda och de planerade uppsägningarna nu uppges vara de bredaste som skett i företagets 18-åriga historia.

Mark Zuckerberg har aviserat personalminskningar

En talesman för Meta har avböjt att kommentera tidningens uppgifter med hänvisning till att Facebooks vd Mark Zuckerberg nyligen uttalat att företaget ska ”fokusera våra investeringar på ett litet antal högprioriterade tillväxtområden”.

I samband med redovisningen av Metas resultatrapport för årets tredje kvartal sade Zuckerberg att vissa enheter kommer att växa medan andra krymper eller är oförändrade under nästa år.

”Sammantaget räknar vi med att avsluta 2023 som antingen ungefär lika stor, eller till och med en något mindre organisation än vad vi är idag”, var Zuckerergs besked på presskonferensen den 26 oktober, enligt WSJ.

ANNONS
ANNONS

Tidningen rapporterade redan i september rapporterade att Meta planerade att minska sina utgifter med 10 procent de kommande månaderna, bland annat genom personalminskningar.

Läs mer: Meta-aktien störtdök efter rapportbesvikelse [Dagens PS]