Meta får ytterligare miljardböter på Irland. Efter att detaljerade personuppgifter läckte ut döms företaget att betala knappt 2,9 miljarder kronor.

ANNONS

Meta har fått ännu en miljardbot av irländska dataskyddsmyndigheter. Den senaste boten gäller detaljerade uppgifter om användare från Facebook och Instagram, som läckte på en datahackers webbsajt, uppger norska Verdens Gang på måndagen.

10 miljarder på ett år

Den irländska myndigheten inledde sin granskning i april i år. Man anser att Meta inte gjort nog mycket för att förhindra läckor.

Det betyder att Meta under det senaste året fått nästan 10 miljarder kronor i böter i Irland. För ett drygt år sedan, i september 2021, dömdes en bot på 225 miljoner euro (drygt 2,4 miljarder kronor) ut, i mars 17 miljoner euro (knappt 185 miljoner kronor) och i september i år 405 miljoner euro (drygt 4,4 miljarder kronor), något som Dagens PS tidigare rapporterat om.

Meta gjort förändringar

”Vi har samarbetat fullt ut med Irlands datainspektion i denna viktiga fråga”, säger en talesperson för moderbolaget Meta enligt Dagens Nyheter som citerar Irish Times.

ANNONS
ANNONS

”Vi har gjort förändringar i våra system under den aktuella tiden, inklusive att vi tagit bort möjligheten att på det här sättet skrapa våra system med hjälp av telefonnummer.”

Läs även: Nya brittiska regler ska tygla Facebook och Google [Dagens PS]

Läs även: Raset: De blir techbolagens första offer [Dagens PS]