Dagens PS

Mark Zuckerberg talar ut om "teleportering" hos Joe Rogan

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg talar ut hos Joe Rogan. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 26 aug. 2022Publicerad: 26 aug. 2022

Metas vd Mark Zuckerberg dök oväntat upp för ett långt samtal med Joe Rogan där de i nästan tre timmar diskuterade allt mellan himmel och jord. Bland annat påstod Zuckerberg att i framtiden kommer folk att satsa på “teleportering” som hologram i stället för att åka till kontoret.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Världens största podcast, “The Joe Rogan Experience” på Spotify är känd för att få in världens mest kända personer som gäster – och senast i raden är Metas vd Mark Zuckerberg, som är gäst i avsnitt 1863.

Mark Zuckerberg bytte namn på hela företaget

Facebookgrundaren satsade i förra året allt på ett kort och bytte namn på hela företaget till Meta för att reflektera storsatsningen på “Metaverse”, ett nätverk av virtuella 3D-världar fokuserade på social anknytning. Zuckerberg tror på en framtida värld där man inte behöver lämna hemmet för att arbeta. I framtiden behöver man inte flytta till Silicon Valley för att jobba på de stora techbolagen – det räcker att besöka Kalifornien som ett hologram, tror Meta-vd:n.

“Tänk om du inte behövde flytta till någon stad som inte hade dina värderingar för att kunna få alla ekonomiska möjligheter, det skulle vara fantastiskt”, säger Mark Zuckerberg till Joe Rogan.

“Så i framtiden där du kan använda AR, VR och teleportera på morgonen till kontoret och dyka upp som ett hologram, jag tror att det kommer att bli ganska sött, eller hur? Det kommer att låsa upp många ekonomiska möjligheter, för många människor.”

Tror på hybridkontor

“Zuck” verkar dock inte tro på att avskaffa kontorsarbete helt, och medger att en modell där alla alltid arbetar hemifrån kanske inte är optimal. Snarare tror han på någon slags hybridkontor i framtiden.

“Att ha människor som kan arbeta på distans är faktiskt ganska användbart för många saker, men jag tror att vi måste hitta den här mixen.”

ANNONS

De båda diskuterade också Zuckerbergs intresse för ju-jitsu, teknologins natur, laserprojektorer och hur de inte gillar när deras fruar pratar med dem medan de arbetar – bland annat.

Läs även: Meta tar in 100 miljarder – finansierar Metaverse

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS