Facebooks moderbolag Meta väntas sparka ytterligare 10 000 anställda. Nu har personalen fått ett känslofyllt brev från bolagets vd Mark Zuckerberg, där han förklarar varför bolaget måste skära ner. 

ANNONS

Enligt ett brev från Metas grundare och vd Mark Zuckerberg till de anställda på tisdagen, planerar bolaget att sparka 10 000 anställda.

Det innebär mer än 13 procent av Metas totala arbetskraft.

Detta skulle i så fall vara den andra största nedskärningen på kort tid. Så sent som i november 2022 tillkännagavs att företaget skulle skära ned på personal genom att avskeda 11 000 anställda inom Meta Platforms.

MISSA INTE: Lycklig som pensionär – det här kan du behöva [Dagens PS]

”Är personligen tacksam”

Så här skriver Mark Zuckerberg i brevet:

ANNONS
ANNONS

”Det här kommer att bli tufft men det finns ingen väg runt det. Det kommer att innebära att vi tar farväl av duktiga och passionerade kollegor som har varit en del av vår framgångssaga. De har varit hängivna och jag är personligen tacksam för deras arbete. Vi kommer att stötta människor på samma sätt som vi har gjort tidigare och behandla alla med den tacksamhet de förtjänar.”

Ska bli mer lönsamt

Enligt Meta är nedskärningarna en del i arbetet för att göra bolaget mer effektivt och lönsamt.

Man vill också göra bolaget mindre hierarkiskt, och organisationen plattare. Detta kommer, enligt Zuckerberg, innebära att beslutsfattande processer blir mer effektiva och arbetet snabbare.

Om nedskärningarna i höstas säger Zuckerberg:

”Sedan vi minskade vår arbetskraft förra året, har ett överraskande resultat blivit att många saker har gått snabbare”.

”Förändring är aldrig lätt”

I brevet uppmanar han personalen på bolaget att fokusera på sådant som de själva kan kontrollera, som att ”göra ett fantastiskt arbete” och stötta sina team-medlemmar.

ANNONS
ANNONS

”Förändring är aldrig lätt, men jag vet att vi kommer att komma igenom det här och bli ett ännu starkare företag, som kan bygga bättre produkter snabbare och erbjuda er den bästa arbetsplatsen under hela er karriär”, skriver han.

Läs även:

Meta kan sparka ytterligare 11 000 anställda [Dagens PS]

Fortsatt slakt på Meta – tusentals får gå [Dagens PS]