Enligt nya uppgifter kan Meta komma att sparka lika många som i fjol, då 13 procent av arbetsstyrkan fick gå. Det innebär isåfall att arbetsstyrkan skärs ner med ytterligare 11 000 anställda.

ANNONS

Som Dagens PS har berättat så har nedskärningarna varit på gång att tag, där Metas vd Mark Zuckerberg tidigare planerade 2023 som ”ett år av effektivitet”.

Meta sparkar lika många som i fjol

Enligt nya uppgifter kan upp emot 11 000 anställda, alltså lika många som sparkades i fjol, få leta nya jobb framöver, berättar WSJ.

Det är framför allt anställda inom Metas VR-avdelningar Reality Labs som hänger löst, där Meta nu ser över hela sin verksamhet och inom vilka områden man vill lägga sina resurser under 2023.

”Det här kommer resultera i att vi tar några svåra beslut för att avveckla projekt på vissa ställen och för att flytta resurser från vissa team”, uppger Metas finanschef Susan Li.

Aktien stiger igen

Metas aktie har börjat leta sig uppåt igen på sistone, och har redan ökat med det dubbla jämfört med i november förra året och ligger nu runt 180 dollar. Det är dock långt borta från rekordnivån som var 384 dollar i september 2021.

Ett annat sätt för Meta att dra ner på sina kostnader framöver är att flytta sina anställda till så kallade ”hot desks” – där man istället för att ha permanenta kontor använder delade arbetsytor.

De anställda som förväntas sägas upp inom kort kommer antagligen få samma avgångsvederlag som de som delades ut i november – minst fyra månaders lön – vilket var bland de mest omfattande inom techbranschen.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Metas problem: ”Zuckerberg skär inte ner tillräckligt snabbt” [Dagens PS]

Läs även: Zuckerberg tjänade 129 miljarder på en dag [Dagens PS]