Kanadensiska teknikkonsulten WSP Global tappar i nettoresultat Q1 2020 jämfört med samma period förra året. Siffrorna har påverkats av ”den extremt instabila marknaden” i coronans spår, säger företaget i en kommentar. 

ANNONS

WSP ökar sin omsättning till 2,21 miljarder kanadensiska dollar första kvartalet jämfört med 2,17 miljarder samma period förra året.

WSP:s EBIT under Q1 2020 minskade till 19,7 miljoner dollar från 85,2 miljoner samma period förra året, skriver nyhetsbyrån The Canadian Press.

Företagets nettoresultat landade på 14,3 miljoner dollar, jämfört med 62 miljoner samma period förra året. Detta utgör en minskning på 77 procent.

Företaget skriver i kvartalsrapporten att nettointäkterna ”har blivit betydligt påverkad av den extrema instabilitet som kan ses på marknaden och i utländska växlingskurserna som en följd av Covid-19-pandemin”.

Analytiker The Canadian Press har talat med har tilltro till företaget. ”WSP är i ett bra läge”, säger analytikern Frederic Bastien of Raymond James till nyhetsbyrån. Han tillägger att företagets aktie har varit en av de bäst presterande av de aktier hans firma bevakar.

Den utspädda nettovinsten per aktie sjönk från 61 cent till 13 cent, vilket är långt under det väntade värdet på 63 cent, skriver The Canadian Press.

Håkan Danielsson, vd för WSP Sverige, ger i ett uttalande sin syn på företagets utveckling.

Även WSP Sverige levererar ett stabilt kvartal.

ANNONS
ANNONS

”I Sverige har verksamheten rullat på bra. I slutet av kvartalet kan vi se en viss påverkan, men det är marginellt. Vi har en bra bredd både bland kunder och sektorer som gör att vi står stabilt även i en kommande nergång. Stor del av våra uppdrag består av samhällsviktig verksamhet som måste fortsätta rustas upp och utvecklas, vilket känns bra ur flera perspektiv. Men självklart behöver även vi rusta vår egen verksamhet för att möta det som nu sker i omvärlden och säkerställa lönsamhet även i kommande kvartal, säger han.

Läs hela kvartalsrapporten här.

Läs mer: USA-öppning fick börserna att stiga brett [Läs mer]