När 22.000 ekonomistudenter rankar sina drömarbetsgivare hamnar krisande telekomjätten Ericsson först på 82:a plats. Det kan jämföras med plats 49 bara ett år innan i samma undersökning.

ANNONS

”Det är inte så ofta vi ser den typen av ras när man ligger så högt upp ändå. Det var något vi reagerade på”, säger Petter Granqvist på företaget Universum som står för kartläggningen, till Dagens Industri.

Det svaga intresset för Ericsson blir särskilt problematiskt med tanke på att företaget skärt ned i personalen med 28.000 medarbetare. Samtidigt måste kan locka omkring 1.000 nya talanger, skriver Di.

Per Norlander, är koncernfacklig förhandlare för Ingenjörer på Ericsson. Han är inte förvånad över de nya siffrorna och säger att bolagets renommé nog inte ”kan bli sämre”. Men trots att Ericsson även rasar i mätningar bland civilingenjörer – från plats 2 till 15 på sju år – är Norlander hoppfull inför framtiden med nya vd:n Börje Ekholm.

”Vi har haft en kris i ledarskap, det är klart att det färgar. Men jag tror det finns en vändning framför oss”, säger han till tidningen.

MISSA INTE: Smärtsamt besked för Ericssonanställda [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Ericssons monsterförlust – utdelningen slaktas [DagensPS.se] >