Dagens PS

Jobben som kräver ChatGPT – och betalar bra

ChatGPT,
Erfarenhet av ChatGPT, OpenAIs AI-chatbot, kan hjälpa dig att få ditt nästa jobb och en bättre lön för jobbet,(Foto: Pixabay)
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren
Uppdaterad: 28 juni 2023Publicerad: 28 juni 2023

Nu ökar jobben där det krävs erfarenhet av ChatGPT. Fördelen är att det är en kompetens som betalar sig riktigt bra.

Erfarenhet av ChatGPT, OpenAIs AI-chatbot, kan hjälpa dig att få ditt nästa jobb och en bättre lön för jobbet, skriver Business Insider.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Insider har granskat jobbannonser för att se vilka företag och branscher som nu söker medarbetare med ChatGPT-erfarenhet.

Det går snabbt nu. En nyligen genomförd studie gjord av jobbsajten ResumeBuilder visar att 91 procent av företag med lediga tjänster gärna ser nya medarbetare som vet hur man använder OpenAI:s chatbot.

Företagen menar att tekniken hjälper till att öka produktiviteten, sparar tid och förbättrar företagets resultat.

Sedan Business Insider granskat en mängd platsannonser kom man fram till att det är i följande kategorier dessa kompetenser nu främst efterfrågas.

 ChatGPT inom marknadsföring
Företag letar medarbetare med kunskap om ChatGPT för att fylla sina marknadsföringsroller, med förhoppningen att kompetensen ska förstärka dess marknadsföringsstrategier.
Lasso MD, ett San Diego-baserat hälsoteknikföretag, anställer en heltidsanställd produktchef för sociala medier med en årslön uppemot motsvarande 750 000 kronor.

Enligt jobblistan kräver rollen “direkt erfarenhet av att designa ChatGPT-uppmaningar för unika inläggstexter.”

Lassos vd Eric Bunnell säger att företaget “redan djupt integrerat” GPT-4 – ChatGPTs senaste språkmodell – i sina arbetsflöden.

Flowater, ett teknikföretag som renar kranvatten, anställer en marknadskoordinator för att planera och genomföra sina marknadsföringskampanjer.

ANNONS

Flowaters vd Rich Razgaitis säger att en av kvalifikationerna är att använda AI för att öka leadsgenereringen samt förbättra sociala medier och påverkansmarknadsföring.

 ChatGPT

Copywriters som kan använda ChatGPT är hett efterfrågade på arbetsmarknaden .(Foto: Pixabay)

AI och machine-learning
Företag söker ingenjörer inom AI och maskininlärning med erfarenhet av att använda ChatGPT för att bygga produkter på nya sätt.

HR-företaget Scratch anställer en senior maskininlärningsingenjör på distans för en kund med en lön på upp till motsvarande 2 miljoner kronor.
Då krävs “förtrogenhet med aktuella AI-verktyg” som ChatGPT och Midjourney, en AI-bildgenerator.

Prescriber Point, en startup för digital hälsa, och Steneral Consulting, ett IT-konsultföretag, vill också ha ingenjörer som kan integrera ChatGPT i sina arbetsflöden.

Mjukvaruutvecklare
Mjukvaruutvecklare som letar efter nya jobb kan ha övertaget om de använder ChatGPT i sitt arbete.

Workera AI, en AI-driven kompetensträningsplattform, anställer en bedömningsutvecklare med “erfarenhet av att använda ChatGPT” för att utveckla sina cybersäkerhetsmodeller och kompetensbedömningar

Tidigare denna månad avslutade Inside.com, en social plattform för företagsledare, sitt sökande efter en ChatGPT- och AI-utvecklare – en heltidstjänst med en lön motsvarande 1,3 miljoner kronor – som ska utveckla och integrera AI-verktyg som virtuella assistenter. “Erfarenhet av ChatGPT” och andra stora språkmodeller var ett krav.

ANNONS

AI-modelltränare
Teknikföretag anställer arbetare som är bekanta med ChatGPT för att träna sina egna AI-modeller för de bästa resultaten.

Crystal Equation, en IT-bemanningsbyrå, anställer en datamärkningsanalytiker som ska ansvara för att identifiera “potentiella svagheter och sårbarheter” i sin stora språkmodell. Jobbet kräver erfarenhet av att använda ChatGPT och dess konkurrent Google Bard.

DealDriver AI, en AI-driven bilköpstjänst, letar efter en heltidsspecialist på distans för AI-datadrift för sin egen ChatGPT-drivna chatbot som hjälper deras kunder att förhandla priser med bilhandlare.

Copywriter
Copywriters som kan använda ChatGPT är efterfrågade. Tidigare denna månad sökte Slalom, ett teknikkonsultföretag, en senior copywriter på heltid för sina marknadsföringskampanjer och påpekade att sökande som kan ChatGPT har en konkurrensfördel.

Tock, en restaurangbokningstjänst, letar också medarbetare med erfarenhet av ChatGPT och andra AI-verktyg.

“ChatGPT tar fram nya idéer, skapar första utkast och ökar produktiviteten,” säger David Widger, marknadschef på Tock, till Insider.


Lärare

Skolor och utbildningsföretag letar lärare som kan använda ChatGPT. Oliver Scholars, en ideell organisation som förbereder studenter i New York City för att gå på prestigefyllda skolor, anställer en instruktör på deltid, med uppgift att lära eleverna hur man använder ChatGPT i utbildningen.

“Vi vill att våra elever ska förstå möjligheter och begränsningar i denna framväxande teknik,” säger Danielle Cox, vd för Oliver Scholars.

ANNONS

“Vi behöver lärare som är kunniga nog att hjälpa elever att undvika plagiat och att urskilja vilken information som är tillförlitlig och vad som inte är det.”

Produktchefer
Produktchefer som kan använda ChatGPT för att effektivisera arbetsflöden och öka effektiviteten har ett försprång på arbetsmarknaden. Real Chemistry, ett AI-hälsovårdsföretag, anställer en senior produktchef för sin division för generativ AI, ett heltidsjobb på distans man är beredd att betala en årslöns motsvarande 1,4 miljoner kronor för.

“Generativ AI kommer att hjälpa oss att fokusera mer på kreativitet och berättande färdigheter och mindre på repetitiva uppgifter och förenklad innehållsgenerering,” säger Romain Bogaerts, chef för AI-teknik hos Real Chemistry.

Rekryterare
Rekryteringsteam letar efter medarbetare som kan använda ChatGPT för att hitta de mest kvalificerade nya medarbetarna.

Bioteknikföretaget Moderna Therapeutics anställer en global chef på heltid för att utveckla en strategi som ska attrahera de bästa talangerna. Moderna söker kandidater med ett “digital-first mindset” som vill tillämpa teknik som ChatGPT för att utveckla företaget, enligt platsannonsen.

Vill du läsa mer om AI och teknik? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Relaterade artiklar:

Svenskar saknar förtroende för AI

ANNONS

Då tar it-bolagen in ny personal igen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.

Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS