Dagens PS

Då tar it-bolagen in ny personal igen

it-bolag
It-bolagen gör revansch under sista kvartalet i år.(Foto: TT)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 27 juni 2023Publicerad: 27 juni 2023

Det är bemanningsföretaget Manpower Group som har undersökt när it-bolagen kommer ta in ny personal igen. Där står det klart att bolagen får ett efterlängtat uppsving under det sista kvartalet i år.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Undersökningen är gjord med svar från runt 39 000 anställda inom rekrytering i 41 länder, där Manpower Group har kommit fram till att bolagen kommer lägga in en ny växel när det gäller att anställa under nästa kvartal.

It-bolagen leder nyanställningar

Nästan hälften av de amerikanska arbetsgivarna på arbetsmarknaden förväntas ta in ny personal nästa kvartal, och it-bolagen toppar den siffran med 55 procent som förväntas nyanställa. Det är en ökning med tio procent jämfört med det senaste kvartalet.

Många sektorer tar in ny personal

Även andra sektorer i USA förväntas ta in ny personal framöver. Industri-och energisektorerna ökar med runt 35 procent vardera medan finans- och byggsektorn stiger med 48 procent. Hälso- och transportsektorerna ökar med runt 26 procent vardera.

För it-bolagen är det stort fokus på cybersäkerhet, teknisk support och kundupplevelser för resten av året när bolagen anställer ny personal.

Läs även: Svenska it-bolag allt färre – helt utanför lista

Läs även: Tecken i tiden: Det här satsar techbolagen på nu

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS