Det kommer bli svårt för företag att tvinga tillbaka anställda till kontoret även om hybridarbete inte fungerar, anställda som inte får den flexibilitet de vill ha kommer söka sig vidare.

ANNONS

Analysbolaget Gartner menar att om hybridarbete inte fungerar bra och anställda inte vill komma tillbaka och arbeta från kontoret kan en lösning vara att bygga vad de kallar för ett intraversum, det rapporterar The Register.

Gartners analytiker talade vid analysbolagets symposium i Australien den 12 september och sade då att det verkar vara svårt att upprätthålla hybridarbete för företag som försöker balansera de anställdas tid på kontoret med det distansarbete personalen i allt högre grad kräver.

Inte en enda sak att bygga

Analytikerna menade att det är svårt för bolagen att tvinga tillbaka personalen till kontoret eftersom de söker nya jobb om de inte får den flexibilitet de kräver. Och om personalen anser att ett bolags teknik är frustrerande eller föråldrad kommer de troligtvis också lämna, eller inte ens bry sig om att söka anställning där.

Gartners analytiker illustrerade termen intraversum, som är en sammanslagning av intranät och metaversum, med en bild av tecknade avatarer flytande i en representation av ett kontor. Symposiets deltagare fick inte veta hur ett intraversum byggs eller vad som händer där, i stället uppmanades de att inte tänka på ett metaversum som en enda sak att bygga.

Förstärkt verklighet i samarbetsmiljö

Det är snarare en samling tekniker, som förstärkt verklighet, som ska användas som en tränings- och samarbetsmiljö, eller som ett sätt att använda AI-avatarer som alternativ till kundtjänst. enligt Gartners vicepresident, Tina Nunna, är intraversum riskabla och kan floppa.

Hon menade att kanske bara ett fåtal kommer använda det, men menade att det är viktigt att försöka när många organisationer kämpar för att behålla och attrahera arbetstagare. Hon pekade på forskning som visar att arbetstagare kommer undvika organisationer som uppfattas erbjuda gamla eller dåliga tekniska arbetsmiljöer.

Ett intraversum är kanske inte perfekt, eller ens produktivt, men det kommer i alla fall markera att organisationen försöker och är villig att testa någonting som ligger i framkant och sådana ansträngningar är inte bara symboliska, det skriver The Register.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Ny studie: Flexibilitet motiverar anställda [Dagens PS]