I dagens techbrief kan du läsa om crowdfundingstjärnan som går i konkurs, Nintendos aktie som rusar och influencern som döms till fängelse.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Kraschade crowdfundingstjärnan skyller på handelskriget

Startupbolaget Coolest Cooler benämns av The Verge som ett av crowdfundingkonceptets största misslyckanden. Nu har bolaget officiellt gått i konkurs – och vd:n skyller på tullarna som införts i handelskriget mellan Kina och USA.

Jaguars elbil I-Pace får extra räckvidd

Via en mjukvaru-uppdatering har Jaguar lagt till omkring 19 kilometer räckvidd för sin första elbil, I-Pace. Det skriver The Verge. Jaguar menar att insikter från den egna elbilsracingserien gjort att man kunnat krama ur ett par extra mil ur batteriet.

Alphabet utnämner ny styrelsemedlem

Kända forskaren och biologen Frances Arnold kommer att ta plats i Googles moderbolags styrelse, rapporterar CNBC. Arnold, som vann Nobelpriset i kemi 2018, får preferensaktier i bolaget värda omkring en miljon dollar för besväret.

Nintendos aktie rusar efter Kina-lansering

Japanska speljättens omåttligt populära konsol Switch har nu släppts till försäljning i Kina. Det eldar på Nintendos aktie, som under tisdagen nådde sin högsta nivå på 19 månader, skriver CNBC.

ANNONS
ANNONS

Influencer dömd till 14 år i fängelse

Amerikanska myndigheter meddelar i dag att influencern Rossi Lorathio Adams II, mer känd som Polo på Instagram, döms till fängelse i 14 år. Mannen drev flera konton med universitetstema, där fokus låg på festbilder, personer i farliga situationer eller sexuellt innehåll.

Adams uppges bland annat har utpressat och misshandlat en branschkollega i samband med att han försökte ta över en internetdomän från mannen som inte ville sälja domänen, skriver The Verge.