Världens minsta passersystem för upplåsning av dörrar med hjälp av mobilen lanseras nu, tekniken kommer troligtvis framöver ersätta fysiska taggar.

ANNONS

Startupbolaget Parakey jobbar med digitala lås och mobila nycklar. Något som motiverar bolagets lansering av världens minsta passersystem, kallat Parakey Slim, är att de programmerade fysiska taggar som används i dag väntas försvinna, det rapporterar Fastighetsnytt.

Jonas Arvidsson, vd och medgrundare av Parakey, säger till Fastighetsnytt att övergången från de fysiska taggarna redan har börjat och att den typ av mobila lösningar som Parakey nu lanserar påskyndar omställningen bland fastighetsägare samt ger bättre säkerhet.

”Produktens storlek har betydelse då installationer kan göras snabbare och effektivare än tidigare när dörrar, traditionella passersystem och fastigheter får mobil access på ett sätt som inte har varit möjligt tidigare”, säger Jonas Arvidsson till Fastighetsnytt.

Enligt Parakey har efterfrågan på mobil access ökat efter covid-19-pandemin på grund av en snabbare omställning av affärsmodeller.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Väsbyhem energioptimerar med smart AI-tjänst [Dagens PS]