Väsbyhem ska sänka sina energikostnader genom att koppla upp 1 950 lägenheter med en AI-baserad tjänst för energioptimering.

ANNONS

Energioptimeringstjänsten Edge ska hjälpa Väsbyhem att nå sina klimat- och energimål, fastighetsbolaget har, enligt Magnus Byberg, fastighetsingenjör på Väsbyhem, genomfört flera traditionella energiåtgärder i sitt fastighetsbestånd och kommit en bra bit på väg mot energimålet, det skriver Fastighetstidningen.

Fram tills nu har dock bolaget saknat bitar kring optimering och smart styrning, men innan sommaren skrev Väsbyhem ett HBV-avtal med Kiona, gällande deras tjänst energioptimeringstjänst Edge

Magnus Byberg säger till Fastighetstidningen att med det nya HBV-avtalet kan Väsbyhem äntligen ta ett steg framåt i sitt energi- och miljöarbete och ta ansvar för att energi används på ett hållbart sätt.

Mårten Kempe, inköpsstrateg på HBV, som är inköpsfunktion åt Sveriges allmännyttiga bostadsbolag, säger till Fastighetstidningen att sedan HBV-avtalet trädde i kraft har flera allmännyttiga bostadsbolag utnyttjat möjligheten till att implementera energioptimering och smart styrning med AI i sina bestånd, med hjälp av Kiona.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Proptech växer när fastighetsbranschen digitaliserar [Dagens PS]