Dagens PS

Hundratusentals har sett livestream av "ingenting"

techbriefen-fortnite-svart-hål
Fortnite har blivit ett kulturfenomen. (Foto: TT/Press/Skärmdump/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 11 dec. 2023Publicerad: 15 okt. 2019

I dagens techbrief kan du läsa om städning av rymdskrot, Uber som säger upp ytterligare anställda samt kaoset under 24 timmar utan Fortnite.

ANNONS
ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Två nya uppdrag ska försöka städa “rymdskrot”

Pilotprojekt nästa år ska försöka fånga in satelliter som gått sönder. Om dessa två försök är lyckade kan det ses som ett första steg mot att kunna städa jordens omloppsbana, och om möjligt reparera satelliter som slutat fungera, rapporterar The Verge.

Facebook Libra presenterar styrelsemedlemmar

Efter tunga avhopp hade de resterande Libra-medlemmarna igår ett möte i Genève, Schweiz. Där utnämndes fem styrelsemedlemmar, bland annat Katie Haun, partner och ansvarig för blockkedjeutveckling på riskkapitalbolaget Andreessen Horowitzoch och Facebooks kryptochef David Marcus, skriver The Verge.

Uber säger upp ytterligare 350 anställda

Samåkningsappen har sagt upp anställda från både sin taxi- och matleveranstjänst, skriver TechCrunch. Senast för en månad sedan var det 435 personer som fick lämna bolaget, och för tre månader sedan fick 400 personer sparken.

“Sådana här dagar är tuffa för oss alla. Ledningen och jag kommer att göra allt för att vi inte kommer att behöva ha en sådan dag igen”, skriver vd Dara Khosrowshahi i ett mejl.

ANNONS

Hundratusentals har tittat på Fortnites stream av “ingenting”

Det populära datorspelet Fortnite har nu legat nere i över 24 timmar. Spelare som försöker starta en ny omgång möts av ett svart hål – och bolaget har streamat en livebild på detsamma ända sedan starten.

Hittills har över 400.000 personer kollat på en stream som innehåller i princip ingenting, rapporterar The Verge. De flesta väntar sig en stor uppdatering, och spelets community har lamslagits av frågor kring vad som komma skall.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS