Nordr Sveriges nya vd heter Biljana Pehrsson, tidigare chef för Castellum och Kungsleden, hon tillträder den 15 augusti.

ANNONS

Biljana Pehrsson har stor erfarenhet av fastighets- och finansbranschen i Sverige, Norden och Europa. År 2013 blev hon vd för Kungsleden.

”Kungsleden var en stor och spännande resa. Nu ser jag fram emot nästa spännande resa med Nordr, att både befästa bolaget i Sverige och växla upp den hållbara tillväxtresa vi ser framför oss”, säger Biljana Pehrsson i ett pressmeddelande.

Var Castellums koncernchef i 33 dagar

I november 2021, när Castellum genomfört uppköpet av Kungsleden, blev hon koncernchef för Castellum, tiden där blev dock väldigt kort, endast 33 dagar.

Anledningen till att Biljana Pehrsson lämnade Castellum var att parterna inte var överens om hur arbetet med bolagens integration skulle göras. Det gjorde att Castellums styrelseordförande och storägare, Rutger Arnhult, själv tog över som vd, det skriver Dagens Industri.

Blev inte som de tänkt sig

”Det blev inte alls som jag och mina medarbetare hade tänkt oss och sett framför oss. Vi gick in i det här med väldigt mycket positiv energi och motivation, och ville vara med om en ny resa där vi skapade ett gott resultat till våra aktieägare. Men så blev det inte, och det var supertråkigt såklart”, säger hon till Di, men vill inte tala om anledningarna till sitt avhopp.

Hon ska ingå i Nordrs koncernledning som leds av den nya koncernchefen Andreas Martinussen.

”Jag ser fram emot att få jobba nära den svenska ledningsgruppen, koncernledningen och ägarna. Tillsammans ska vi under hösten staka ut en tydlig, långsiktig strategi för Nordrs nästa steg”, säger hon i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Stor bostadsutvecklare i Skandinavien

Nordr är Skandinaviens tredje största bostadsutvecklare och hade förra året en omsättning på 5,7 miljarder kronor, varav Sverige svarade för två tredjedelar. Koncernen utvecklar bostäder i sju av Skandinaviens största städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Trondheim, Bergen och Stavanger. Nordr har 17 000 bostäder under utveckling och 200 medarbetare, av dem finns 130 i Sverige.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer:  [Dagens PS]