Anna Kerr blir ny chef för Sweco Architects region Norr. Kerr, som närmast har varit affärschef för ISS i London, ersätter Mats Persson som haft rollen i 15 år. Region Norr innefattar städer norr om Falun och och Gävle.

ANNONS

”Jag är väldigt glad över att Anna Kerr tar rollen som chef för Swecos arkitektverksamhet i region norr. Jag är övertygad om att hon med sin djupa och breda erfarenhet av att leda arkitekter kommer bidra med nya värdefulla perspektiv och lyfta vår redan starka verksamhet där. Jag ser även fram emot vad Anna med sin strategiska kompetens kommer tillföra i ledningsgruppen för arkitekterna”, säger Daan Cedergren, tillförordnad vd för Swecos arkitektverksamhet, i ett pressmeddelande.

Uppväxt i Umeå

Anna Kerr är arkitekt och har bland annat varit Sverigechef på Arkitema Arkitekter. Hon är en erfaren ledare och har en bred internationell bakgrund där hon har jobbat med att etablera svenska verksamheter utomlands. Hon har under perioder varit bosatt i Danmark, London och Singapore.
”Jag är uppvuxen i Umeå och efter mina många år utomlands ser jag nu fram emot att bidra till Swecos fortsatta utveckling i en region som ligger mig varmt om hjärtat. Region Norr är en spännande region med fortsatt tillväxtpotential. Jag ser stora möjligheter att dra nytta av den samlade kompetensen som Sweco har som global aktör med en lokal närvaro. Det passar mig mycket bra”, säger Anna Kerr.

Region Norr innefattar Swecos arkitektverksamhet i Umeå, Östersund, Sundsvall, Bollnäs, Gävle och Falun, med flera områden i stark tillväxt.
Anna Kerr tillträder den 12 oktober och ersätter Mats Persson som lämnar tjänsten efter 15 år som regionchef. Mats fortsätter arbeta som arkitekt och med marknadsutveckling för region Norr.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Magnus Odéen blir ny regionchef hos Swecos arkitekter [Dagens PS]