Mindre än ett år efter att det Los Angeles-baserade företaget Arc slog sig in på den marina banan och elektriska motorbåtar med Arc One, kliver nu ett all-star team, med bland andra Will Smith och Sean ”Diddy” Combs i spetsen in som investerare i Arcs futuristiska värld. 

ANNONS

Arc One

Det var efter en finansieringsrunda utförd av riskkapitalbolaget Andreessen Horowitz i Silicon Valley, som Arc nyligen tillkännagav att de fått nya investerare.

Nu går skådespelaren Will Smith, basketspelaren Kevin Durant och rapparen Sean ”Diddy” Combs in med sina respektive bolag och backar upp båtindustrin som strategiska investerare. Finansiering som sammantaget ökar Arcs samlade kapital till mer än 30 miljoner dollar.

Arc one
En flytande Tesla. (Bild: Arc Boats)

 

Flytande Tesla på 475 hästkrafter

Utöver Smith, Durant och Combs, går Greg Reichow, partner på Eclipse Ventures, med i bolagets styrelse. Reichow som bidragit till Teslas tidiga produktioner och framgångar, är nu med och sjösätter jungfruprojektet Arc One.

ANNONS
ANNONS

Arc One, som närmast kan beskrivas som en flytande Tesla på 24 fot, har inspirerats av såväl flyg- som rymddesign. Den luxuösa motorbåten är god för närmare 475 hästkrafter, och ska enligt uppgift hålla mellan tre och fem timmar på en enda laddning, uppger Robb Report.

Så har också skaparna och medgrundarna Mitch Lee och Ryan Cook tidigare varit anställda som ingenjörer på det amerikanska rymdfartföretaget SpaceX, grundat av Elon Musk.

Arc One
Innovativ design inspirerad av rymdfarkoster. (Bild: Arc Boats)

 

Ett varumärke i utveckling

Prislappen? Omkring 300 000 dollar, alltså motsvarande 2,7 miljoner i runda svängar. Att de nya investerarna Will Smith, Sean Combs och Kevin Durant både representerar och attraherar ett övre kundskikt är således ingen slump.

arc
Interiör Arc One. (Bild: Arc Boats)

 

ANNONS
ANNONS

Nu är förhoppningen att investerartrions stjärnglans och Greg Reichows spetskompetens ska driva försäljningen av Arc One framåt och främja varumärkets utveckling. Reichow kan även bistå Arc med att öka och effektivisera produktionstakten framöver.

Något som enligt, Arcs VD, Mitch Lee, kan vara särskilt utmanande vid produktion av elektriska motorbåtar, varför en påfyllning av finanserna kommer väl till pass. Inte minst om Arc One ska kunna mäta sig med den traditionella båtindustrin.

Läs även: Svenska Candela golvar luttrade journalister [Dagens PS]