I en topphemlig avdelning på Facebook, internt kallad för ”Building 8”, jobbar en grupp topptalanger på vad som kan bli Facebooks nästa stora affärsområde: teknikprylar.

ANNONS

Enligt Business Insider, som granskat techjättens senaste stjärnrekryteringar och talat med flera källor med insyn i Facebook, verkar grundaren Mark Zuckerberg ha en fullfjädrad plan för en hårdvaruverksamhet med kundstjänstavdelning, satsningar inom detaljhandel samt en beräknad försäljning på miljontals enheter per år.

Framför allt är det fyra parallella projekt som går på högvarv bakom ”byggnad åttas” stängda dörrar, skriver sajten och hänvisar till källor.

Det första är ett headset med den futuristiska tekniken kallad ”augmented reality” i vilket virtuella objekt blandas med verkligheten. Ett annat projekt handlar om en hjärnavläsningsteknik som leds av hjärnforskaren John Hopkins, som tidigare skapat en protes som kan styras med hjärnans signaler, medan en kardiologi från Stanford basar för ett team som jobbar på något som också kan komma att få medicinska tillämpningar.

Men det fjärde projektet, och det som tros ligg närmast i tiden för en lansering, är det om en drönare riktad till konsumentmarknaden. Enligt Business Insiders källor kan en färdig produkt nå marknaden redan inom ett år.

Exakt när en produkt eventuellt kommer ut i butiker, och om det då sker i Facebooks egna varuhus, är fortfarande oklart. Enligt uppgiftslämnarna väntas dock just hårdvarusatsningen ”spela en nyckelroll” på Facebooks utvecklarkonferens som startar om en månad.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Fem ”förbjudna” inlägg på Facebook [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Aktiebluff lurar placerare på Facebook [DagensPS.se] >