Konsultjätten Accenture har utsatts för en utpressningsattack i samband med att hackare forcerat bolagets säkerhetssystem.

ANNONS

Tusentals filer släpptes ut offentligt efter att hackare tagit sig in i säkerhetssystemet hos konsultbolaget Accenture, som även utsatts för ett försök till utpressning i samband med cyberattacken, en så kallad ransomware, uppger flera medier, däribland The Record.

Före angreppet mot Accenture informerade en grupp hackare om att den brutit sig in hos Accenture och att datafiler skulle exponeras publikt på Lockbit och insiderinformation säljas om inte konsultjätten betalade.

Accenture bekräftade senare hackerattacken.

Techgiganter kunder hos Accenture

Bland bolagets kunder finns exempelvis Alibaba, Cisco och Googleägda Alphabet.

Dagens PS berättade i går med hänvisning till flera medier att kinesiska Poly Network blivit hackat och att hackarna kom över mer än 600 miljoner dollar, drygt 5,2 miljarder kronor, i den största kryptovaluta-kuppen genom tiderna.

Ett säkerhetsföretag var snabbt hackarna på spåren och det dröjde inte länge förrän de gav sig till känna och började återbetala bytet från cyberangreppet mot Poly Network.

Enligt hackarna var syftet med räden endast att visa på brister i säkerhetssystemet.

ANNONS
ANNONS

”Vi har redan visat att vi är legender”, var deras budskap.

Läs även: Svensk dollarmiljonär på att hacka företag [Dagens PS]